2017. július 21., péntek

Postup na MS sa posunul do kategórie zázrakov, ale hádzanárky ďalej verí

Reprezentácia, ktorá si minulý týždeň priviezla z úvodného duelu vysokú porážku 23:33, musia zmazať hrozivé manko, či nechce chýbať na druhej veľkej akcii po sebe.

Češky pred týždňom v Arnheme viedli v prvej polovici o štyri góly, ešte v polčase držali náskok, ale po prestávke sa ich hra vinou zlej koncovky rozpadla a účasť na decembrovom šampionáte sa im výrazne vzdialila.

Napriek tomu ešte postupové šance nezavrhol a chcú sa inšpirovať mužskými kolegami, ktorí pred rokom dokázali v play-off kvalifikácia majstrovstiev sveta v domácej odvete proti Srbsku zmazať osmigólovou stratu z vonkajšieho duelu.

reprezentantka s Holanďanky už štyrikrát za sebou prehrali. "V hádzanej nie je nič nemožné.Už chlapi nám v minulom roku ukázali, � �e idú otočiť veľké rozdiely vo výsledkoch. Povedzme si na rovinu, že desať gólov proti Holanďankám je strašne veľa, ale prvý polčas v Holandsku bol vyrovnaný, "uviedla spojka Helena Štěrbová.

" Desať gólov za 60 minút sa dá, ale musel by to byť náš úžasný výkon. Ešte nie je nič stratené, ak dvakrát zopakujeme ten prvý polčas, myslím, že je to stále reálne, "dodala Štěrbová a brankárka Barbora Raníková súhlasila:" Ak je reálne vyhrať o desať gólov? Keď budeme hrať oba dva polčasy ako prvý v Holandsku, tak áno. "

Podľa trénera Jána Bašného rozhodne nehrozí, že by Holanďanky odvetu podobne ako pred rokom Srbi podcenili. "Holanďanky nie sú Srbi, mentálne ani herni.U nich je jedno, kto hrá, či jedny, alebo druhé, "podotkol český tréner.

" Vždy sa s tým dá niečo robiť. O desať gólov je to veľa, zvlášť proti takémuto súperovi, ale rozhodne nebudeme v Moste kvôli tomu, aby sme odohrali zápas a išli domov. To určite nie, "dodal.

Odveta sa začne v Moste v sobotu o 19:10 a zápas bude zároveň rozloučku Štěrbová s kariérou. "Keby sme to zvrátili, bola by to rozlúčka snov. Nejde ale ani tak o tú rozlúčku, bolo by to úžasné zažiť v každej situácii. Samozrejme by som si priala, aby posledný zápas v reprezentácii bol čo najlepší, "doplnila Štěrbová.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése