2017. július 20., csütörtök

Úchvatný preteky formuly 1 v Maďarsku vyhral Vettel, favoriti sa trápili

V najdramatickejším pretekov sezóny formuly 1 nebola núdza o prekvapenia. Nečakané prekážky stretli na trati Veľkej ceny Maďarska každého z jazdcov. Len jeden sa vyhol všetkým ťažkostiam - Sebastian Vettel si pripísal druhé víťazstvo v sezóne a celkovo 41. v kariére.

Základ k úspechu položil nemecký bývalý šampión už na štarte. Okolo Lewisa Hamiltona sa pretiahol do vedenia a napriek výjazde safety car aj útokom Nika Rosberga ho udržal až do cieľa.

"Je to úžasné víťazstvo, úchvatný a krásny závod. Je to pre Julesa, vieme, že by skôr alebo neskôr bol tiež súčasťou rodiny Ferrari. Snáď vidí, ako pre neho vyhrávame, "uviedol Vettel na stupňoch víťazov. "Nebolo dnes jednoduché naše auto ovládať, ale bolo veľmi rý chle.Nakoniec si našťastie všetko sedlo a podarilo sa nám urobiť skvelý výsledok. Okolo trate vidím aj veľa nemeckých vlajok, dnes to bude veľká oslava! "

Premiérové ​​maďarskej víťazstvo venoval Vettel francúzskemu pilotovi Julesovi Bianchimu, ktorý pred týždňom zomrel. K ucteniu jeho pamiatky jazdci spoločne s Bianchiho rodičmi a súrodencami pred pretekmi pri maďarskej hymne utvorili kruh okolo jeho helmy.

"Vďaka, Julesa, toto víťazstvo je pre teba," povedal Vettel do rádia po prejazde cieľom. "Pre nás všetkých to bol ťažký týždeň. Nebol to ľahký závod, niečo také človek len tak nedostane z hlavy, "uviedol na tlačovej konferencii.

Za Vettelom so súpermi v závode striedali ako na bežiacom páse.Viac ako polovicu pretekov krúžil na druhej priečke Kimi Räikkönen s druhým monopostom Ferrari. Išiel výborne a dokázal sa vzdialiť súperi sa silnejším strojom Mercedes. Závada elektroniky h o však odstavila z boja medzi najlepšími, nepomohla ani oprava v boxoch a smutný Fin nakoniec Veľkú cenu nedokončil.

Na druhej priečke tak prešiel cieľom ruský pretekár Daniil Kvjat so strojom Red Bullu. Ten sa vďaka problémom súperov postupne posúval dopredu a nakoniec mal pred tretím Ricciardo taký náskok, že ho nemusela mrzieť ani desaťsekundový penalizácie za nedodržanie pravidiel jazdy za spomaľovacím vozidlom.

"Bol to veľmi ťažké preteky a absolvujeme veľa ťažký rok . Myslím si, že tím si zaslúžil dostať sa na stupne víťazov.Pre mňa to je prvé pódium vo formule 1 a je to skvelý pocit. V prvej zákrute som si probrzdil pneumatiku a myslel som, že závod pre mňa končí. Ale tím mi stále hovoril, nikdy sa nevzdávaj. Skôr som nevedel, čo presne to znamená, ale dnes som to pochopil. Všetko sa môže počas chvíle otočiť, "nechal sa počuť mladý pretekár z Ruska.

Líder šampionátu Lew is Hamilton pokazil štart, začínal z druhej desiatky, ale dokázal sa vyškriabať až na štvrtú priečku poradí. Ale len preto, aby sa po reštarte pretekov, kedy kvôli odpratanie zvyškov havárie vyšiel na bet365 mobil dráhu spomaľovacie vozidlo, zase prepadol ďaleko za bodované priečky.

Úžasnú stíhacie jazdou sa však vrátil aspoň na šiestu priečku.O dve pozície pred rivala z Mercedesu Nika Rosberga, ktorého z druhej priečky zrazil tesne pred cieľom defekt po súboji s Danielom Ricciardo. Austrálsky pilot sa trhal ako lev a výsledkom bolo tretie miesto.

"Šialený závod - myslel som si, že je po závode už v prvej zákrute, kde došlo k stretu a k poškodeniu vozidla.


Potom som to isté predpokladal po tvrdom súboji s Hamiltonom a potom na konci aj s Rosbergom. Je neuveriteľné, že bet 365 naše auto vydržalo a že som na stupňoch víťazov. Formula bola dnes opäť úžasná. To by som chcel odkázať Julesa Bianchimu, vďaka, že tu s nami bol. "

Pred cieľom, kedy na mäkších gumách došiel bojujúci dvojicu Vettel - Rosberg, myslel Ricciardo dokonca na víťazstvo.Po strete s nemeckým zástupcom Mercedesu však musel do boxov pre nové predné krídlo a musel byť rád, že udržal aspoň tretiu priečku. "Pred súbojom s Nicom Rosbergom som chcel vyhrať, dal som do toho všetko, ale na víťazstvo to nestačilo. Ale stupne víťazov po tak dlhej dobe sú skvelé. "

Dramatický štart

Hoci jazdci Mercedesu začiatok závodu moc nezvládli, ani náhodou to ani po ňom nevyzeralo, že prvýkrát od Veľkej ceny Brazílie 2013 nebude mať nemecký tím zastúpen ie na stupňoch víťazov.

Pritom po prvých dňoch Grand prix bol jednoznačným suverénom Lewis Hamilton. Majster sveta v piatok a v sobotu dominoval a bol jasným favoritom na víťazstvo, na Hungaroringu rekordné piate.Lenže nakoniec bol rád aspoň za nejaké body.

"Dnešok bol divný. Neviem, ako to vysvetliť. Bol to odo mňa veľmi zlý výkon, jeden z najhorších. Nevzdal som sa, šliapal na to, ale vždy, keď som mal na výber z dvoch možností, zvolil som tu horšie. Musím sa tímu ospravedlniť. Pokúsim sa to v ďalších pretekoch napraviť, "konštatoval Hamilton.

Štart sa nepodaril ani jednému z pilotov Mercedesu. V prvých metroch Vettel s tímovým kolegom Kimim Räikkonenom z tretieho a piateho miesta na štarte nechali oba doterajšie vládca šampionátu za sebou, Hamilton sa prepadol dokonca až na štvrté miesto. Ale to nebolo všetko, zaútočil na rozhodeného tímového kolegu Rosberga, ktorý práve prehral súb oj o tretiu priečku s Räikkönen, keď v premiere snahy probrzdil.Než sa vrátil z únikovej zóny na dráhu, prepadol sa na desiate miesto.

Ukázal ale, že je v Maďarsku naozaj najrýchlejší. Po celý závod zachádzal či už z akejkoľvek pozície najlepšie časy na dráhe a už po prvých zastávkach v boxoch bol piaty, keď predbiehal jedného súpera za druhým. Za chrbát Nika Rosberga sa dostal po vyhratom tesnom súboji s Ricciardo a sťahoval ho každým okolo.

Vo 41. kole to začalo pre Mercedes vyzerať ešte lepšie, pretože pohodlne druhý Kimi Räikkönen ohlásil do vysielačky, že jeho auto stráca výkon. Inžinieri závadu identifikovali ako poruchu systému obnovenie kinetickej energie. Motor Ferrari tak významne strácal na výkone a bolo iba otázkou času, kedy sa pred neho jeho súperi dostanú.Mal však z predchádzajúceho priebehu pretekov taký náskok, že ďalej než na piatu priečku sa mohol len ťažkú ​​prep adnúť.

Taká bola teória, ale v nedeľu v Maďarsku sa diali len neočakávané veci. V 43. kole sa v plnej rýchlosti na konci cieľovej rovinky odlomilo predné krídlo na voze Nika Hülkeneberga a Nemec vletel v neovládateľný monoposte do hradenia. Nič sa mu nestalo, ale kvôli troskám jeho stroja rozhádzanými po celej trati vyrazil na trať safety car.

V pauze všetci piloti absolvovali záverečnú výmenu pneumatík a po reštarte sa začal prepadať zo druhej priečky Kimi Räikkönena. To nebolo prekvapenie, auto mu nešlo a nepomohlo ani reštartovanie softvéru v boxoch. Fin pokračuje v sérii smolných pretekov.Hoci je rýchly, nikdy sa mu nepodarí dôjsť v poriadku do cieľa a získať viac bodov.

Zato problémy Lewisa Hamiltona po reštarte šokovali. V nediskriminačným súboji s Ricciardi si poškodil auto a musel k mechanikom, potom sa prešiel uličku v boxoch ešte raz ako trest od vedenia závodu a ocitol sa mimo bo dované pozície. V tej chvíli dokonca virtuálne stratil vedenie v šampionáte, pretože Rosberg sa držal blízko za Vettelovými chrbtom.

bet365

Rosberg sa tešil na vedenie v šampionáte a zo druhého miesta útočil na vedúceho Vettela, ale jeho nádeje vzali za svoje krátko pred koncom, kedy na neho začal útočiť rýchlejší Daniel Ricciardo. Ten totiž na rozdiel od Vettela a bet365 bonus Rosberga išiel záver závodu na mäkkých, teda rýchlejších gumách.Rosberg síce najprv ustál Ricciardův divoký pokus o predbehnutie, ale pri výjazde zo zákruty si o jeho krídlo rozkrojenie pneumatiku.

"Dnes sme mali viac problémov, než koľko sa ich obvykle prihodí za celú sezónu. Každopádne sa musíme zamyslieť, "povedal k tomu šéf športového oddelenia Mercedesu Toto Wolff.

Do depa to mal Rosberg ďaleko, tak že stratil veľa pozícií, tiež Ricciardo musel k mechanikom a uvoľnil cestu Kvjatovi. Na štvrtom mieste vybojoval životný výsledok sedemnásťročný Holanďan Max Verstappen z Tora Rosso a z najlepšieho umiestnenia od príchodu do McLarenu sa mohol radovať piaty Fernando Alonso zo Španielska.Pre jeho tím to bol vôbec najlepšie preteky v tohtoročnej formulu 1, z deviatej priečky bodoval aj Jenson Button, ktorý ešte pred cieľom podľahol Nikova Rosbergovi, ktorý napodobnil Hamiltonová stíhacie jazdu. Mal na ňu však iba štyri kolesá, takže si stihol polepšiť len z jedenásteho na ôsme miesto.

Formulu 1 teraz čaká štvortýždňové pauza, ďalší závod je na programe 23. augusta, kedy sa pôjde Veľká cena Belgicka. < br>

bet365 stavky

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése