2017. július 23., vasárnap

Hokejistu čaká za rok na Svetovom pohári Kanada, USA a výber Európy

V skupine B budú hrať Fínsko, Rusko, Švédsko a výber severoamerických hráčov do 23 rokov.

Program obnoveného turnaja, ktorý sa bude hrať od 17. septembra a skončí najneskôr 1. októbra 2016, oznámila NHL a hráčska asociácia NHLPA. Všetky zápasy sa uskutočnia v Air Canada Centre v Toronte, hale slávnych Maple Leafs.

Českí hokejisti vstúpia do turnaja hneď v prvý deň duelom s domácou Kanadou. Stretnutie sa bude hrať dve hodiny po polnoci stredoeurópskeho času.

V pondelok 19. septembra sa stretnú o 21:00 SELČ s tímom Európy. Program v skupine zakončí Česi vo štvrtok 22. septembra od 02:00 SELČ proti Spojeným štátom.

Semifinále, v ktorom sa stretnú krížom víťazi a druhé tímy z oboch skupín, sa budú hrať 24. a 25. septembra .Finálová séria na dva víťazné zápasy začne 27. septembra a skončí najneskôr 1. októbra.

Organizátori zároveň oznámili, že tvorbu Tímu Európy bude mať na starosti z pozície generálneho manažéra bývalý kapitán slovenského reprezentácie Miroslav Šatan.

Mužstvo, zložené prevažne z hráčov Slovenska, Nemecka, Švajčiarska, Rakúska či Slovinska bude trénovať Ralph Krueger, ktorý má tiež skúsenosti z pôsobenia v NHL aj z Európy, kde viedol dvanásť rokov reprezentáciu Švajčiarska.Prezidentom tímu a jeho vedúcim bol menovaný šéf Nemeckého hokejového zväzu Franz Reindl.

Skladať Tím Severnej Ameriky a vyberať jeho kouča bude generálny manažér mužstvá Edmonton Oilers Peter Chiarreli a jeho kolega z klubu Chicago Blackhawks Stan Bowman.

Mužstvá na Svetovom pohári bude tvoriť 20 hráčov do poľa a tri brankári. Nomináciu prvých 16 hráčov, z toho dvoch brankárov, musia tímy oznámiť do 1. marca 2016. Na doplnenie kádra na konečný počet budú mať čas do 1. júna.

Všetky zápasy sa budú hrať na ľadovej ploche s rozmermi NHL, podľa pravidiel NHL as rozhodcami z NHL.

Svetový pohár, ktorý je nástupcom Kanadského pohára, sa konal naposledy v roku 2004.Vyhrala ho Kanada, s ktorou českí hokejisti vypadli v semifinále.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése