2017. április 12., szerda

Zaha Hadid opúšťa nový rok 2020 Tokio olympijských hier štadióne ponuku

The British-iracká architektka Zaha Hadid opustil jej pokus znovu vstúpiť do závodu postaviť hlavné štadión pre 2020 Tokio olympijských hrách, dva mesiace potom, čo jej pôvodný návrh bol vyhodený uprostred rastúce náklady na výstavbu.

Hadid kancelária uviedla, že neboli schopní nájsť stavebnú firmu pre prácu s. - podmienka novej súťaže nájsť alternatívne dizajn pre architektonické vrchol hry

"je sklamaním, že za dva roky práce a investície do existujúcej konštrukcie pre nový národný štadión v Japonsku nemôže byť ďalej rozvíjať, aby spĺňať nové zadanie cez nové architektonickej súťaži, "hovorca Zaha Hadid Architects v Londýne, uviedo l vo vyhlásení v piatok.Facebook Pinterest Umelcovho dojem z interiéru Tokyo Olympic Stadium Zahy Hadid je. Foto: AP

Na začiatku tohto mesiaca firma uviedla, že sa spojil s japonskou strojárenskú spoločnosťou Nikken Sekkei predložiť novú ponuku.Tieto firmy povedal, že v tej dobe, že by bolo možné, aby "rýchlo vyvinúť komplexné a plne zhodnotil návrh".

"V spolupráci so dopustil dodávateľa stavby sme schopní dodať najviac nákladovo efektívny plán zobrazovania, ktorý bude uistite sa, že nový národný štadión je pripravená včas pre prípravách nadchádzajúcich Tokia 2020, "povedali.

v piatok však firmy oznámil, že oni neboli schopní nájsť stavebnú firmu, aby sa pripojil svoje konzorcium a neboli schopní vstúpiť do súťaže. Soho Galaxy developerská Facebook Pinterest Hadid v Pekingu, Čína.Fotografie: Rex / Olli Geibel

Pôvodný návrh súťaže v roku 2012, v ktorom vstup Hadid je poraziť 4 5 ďalších podanie, nevyžadoval záujemcovia nájsť dodávateľa vopred.Prídavok zhotoviteľa preukázala obmedzujúci, zdroj oboznámený s priebehom povedal Guardianu.

Hadid originálnej konštrukcie na štadióne, ktorý bol tiež v závislosti na hostiteľskom niekoľko zápasov v Rugby World Cup 2019, bol zrušený v júli na žiadosť premiéra Šinzó Abe, potom, čo náklady nafúkli na 252bn jenu (£ 1,3 miliardy), takmer dvojnásobok pôvodný odhad.

vláda bola nútená sa ospravedlniť za plytvanie miliardy daňových poplatníkov peňazí, pretože už zaplatili asi 6,2 mld jenov na Hadid, rovnako ako ostatné architektmi a stavebnými firmami, keď zrušil štadión. Facebook Twitter Pinterest Hadid u nej Guangzhou opery v Číne.Foto :. Dan Chung pre Guardian

štadióne veľkosti a futuristický dizajn kreslil kritiku od niektorých architektov a obyvatelia Tokia, pričom je prirovnať k helme kolies, korytnačky a záchodové s edátko

< p> Kým Japonsko vinu rastúce náklady na konštrukciu štadióne, Hadid je firma povedal usporiadatelia prakticky zaručené, že náklady by sa zvýšili výberom obmedzeného počtu tuzemských stavebných firiem príliš skoro v procese.

podľa revidovaných pokynov nedávno oznámil, vládou, budú náklady na olympijskom štadióne je obmedzená na 155bn jenu, oveľa nižšia, než je posledný odhad 250 miliárd jenov za Zahy Hadid v prvotnom návrhu.

počet miest bol znížený z 72.000 na 68.000 , s ďalším 12.000, ktoré sa pridávajú po hrách, aby spĺňali minimálne požadované 80.000 v prípade Japonsko spúšťa ponuku hostiť majstrovstvá sveta vo futbale.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése